Ανακαλύφθηκε σύστημα επτά «γήινων» πλανητών με συνθήκες κατάλληλες για ζωή

Το χρυσό δισκοπότηρο φαίνεται να βρήκε η NASA με την καινούργια ανακάλυψη ενός ηλιακού συστήματος 39 έτη φωτός μακριά από την Γη. Τρεις από τους επτά πλανήτες που αποτελούν το ηλιακό σύστημα έχουν μεγάλη πιθανότητα να φιλοξενούν εξωγήινη ζωή.

Οι επτά σε σύνολο πλανήτες περιβάλουν το αστέρι με όνομα TRAPPIST-1 σε μικρότερη απόσταση από ότι ο Έρμης το δικό μας αστέρι! Αλλά το αστέρι Trappist-1 είναι μικρότερο και πιο ψυχρότερο σε σύγκριση με τον δικό μας Ήλιο. Για αυτό, όλοι οι πλανήτες έχουν την κατάλληλη θερμοκρασία για δημιουργία ζωής(32-212 F). Αποτελεί μεγάλο γεγονός επίσης ότι όλοι οι πλανήτες είναι βραχώδεις και έχουν μέγεθος όπως τον δικό μας πλανήτη. Ο αστρονόμος Δρ. Chris Copperwheat, δήλωσε: «Η ανακάλυψη των πολλαπλών βραχώδη πλανητών με θερμοκρασίες που επιτρέπουν τη δημιουργία υγρού νερού κάνει αυτό το καταπληκτικό σύστημα ένα συναρπαστικό μελλοντικό στόχο για την αναζήτηση ζωής».


Έτσι οι ερευνητές έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο καινούργιο ηλιακό σύστημα, με σκοπό την ανακάλυψη ζωής, μέσα στην επόμενη δεκαετία χρησιμοποιώντας εξαιρετικά ισχυρά τηλεσκόπια.

Σήμερα αποτελεί ένα μυστήριο αν οποιοσδήποτε από αυτούς τους πλανήτες φιλοξενεί ζωή.  Με συνεχή έρευνα σε θέματα που αφορούν την ατμόσφαιρα τους, οι επιστήμονές θα ξεκαθαρίσουν αν οι πλανήτες είναι βιολογικά ενεργοί.

Υπάρχουν δύο πιθανότητες. Είτε είμαστε μόνοι στο σύμπαν είτε όχι. Και οι δύο, είναι εξίσου τρομακτικές!

Μετάφραση και γλωσσική επιμέλεια:  Ivi A.- ScienceDiaries team

Πηγή: http://www.independent.co.uk/news/science/nasa-announcement-today-trappist-1-alien-life-solar-system-latest-live-exoplanet-a7593941.html

Author: Giorgos Chr