Όταν μια φυλή σκύλου ανήκει σε μια συγκεκριμένη περιοχή, συνήθως έχει χαρακτηριστικά και ιδιοσυγκρασία που ταιριάζουν στην περιοχή αυτή. Αυτό σημαίνει πως ο σκύλος νιώθει πιο άνετα σε αυτές τις συνθήκες. Για παράδειγμα, ένας σκύλος που προέρχεται από μια ψυχρή περιοχή ενδεχομένως να δυσκολευτεί περισσότερο να προσαρμοστεί σε ένα ζεστό μεσογειακό κλίμα και το αντίστροφο.

 

  1. Ιταλικό λαγωνικό-Italian Greyhound

Το ιταλικό λαγωνικό αποτελεί το πιο μικρόσωμο λαγωνικό. Διακρίνεται από το χρώμα του, το μακρύ λαιμό και το μικρό μέγεθος του κεφαλιού του. Μπορεί να χαρακτηριστεί μια μινιατούρα λαγωνικού.

Italian Greyhound

  1. Μαλτεζ-Maltese

Το Μαλτεζ ανήκει στην οικογένεια των μικρόσωμων σκύλων «toy dogs» και είναι ιταλικής προέλευσης. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αποτελεί το κατάλευκο τρίχωμα, η σκουρόχρωμη μύτη και τα καστανά μάτια.

Maltese

  1. Σερβικό κυνηγόσκυλο-Serbian Hound

Το σκυλί αυτό είναι κοντύτριχο και έχει καφέ-μαύρο χρώμα. Είναι πολύ υπάκουο σκυλί και αποτελεί μια ευχάριστη παρέα. Έχει μεσαίο μέγεθος και λατρεύει τις βόλτες και το παιχνίδι.

Serbian hound

  1. Σαρπλανίνατς-Sarplaninac

Οι Σαρπλανίνατς είναι μεγαλόσωμοι σκύλοι. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα αποτελεί η ανεξαρτησία αλλά και η αξιοπιστία τους.

Sarplaninac

  1. Μαστίνο ναπολιτάνο-Neapolitan mastiff

Μια φυλή σκύλου φημισμένη για την υπερπροστατευτικότητά της απέναντι στους δικούς της ανθρώπους και το σπίτι της. Οι μαστίνο ναπολιτάνο είναι ιδιαίτερα έξυπνοι και ανεξάρτητοι σκύλοι.

Neapolitan mastiff

  1. Tornjak

Με προέλευση από τη Βοσνία και την Κροατία, αυτοί οι μεγαλόσωμοι και δυνατοί σκύλοι έχουν ένα σχεδόν τετράγωνο σώμα γεμάτο μύες. Το τρίχωμά τους είναι μακρύ και πυκνό και ο χαρακτήρας τους ήρεμος.

Tornjak

  1. Lagotto Romagnolo

Με προέλευση από την Ιταλία, αυτή η φυλή έχει πυκνό τρίχωμα και μεγάλα μάτια. Τα χρώματά τους ποικίλλουν από σκούρο καφέ έως άσπρο. Είναι ιδιαίτερα δραστήριοι σκύλοι και λατρεύουν τα παιδιά.

 ragotto romagnolo

  1. Κάνε κόρσο-Cane Corso

Η φυλή αυτή είναι συγγενής με το Ιταλικό Μαστίφ. Είναι μεγαλόσωμο και επιβλητικό σκυλί. Αν και συνήθως είναι υπάκουο, εντούτοις έχει ισχυρή προσωπικότητα και ισχυρή διάθεση για φύλαξη των δικών του ανθρώπων.

 Cane corso

  1. Ιταλικό σπινόνε-Spinone Italiano

Η φυλή αυτή είναι ιδιαίτερα πιστή και στοργική. Είναι οι ιδανικοί σκύλοι συντροφιάς καθώς προσαρμόζονται πολύ εύκολα στις συνήθειες της οικογένειάς τους.

spinone italiano

  1. Κρητικός ιχνηλάτης –Cretan Hounds

Με προέλευση από την Κρήτη, η φυλή αυτή διαθέτει ευκινησία και ταχύτητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την ανεπτυγμένη όσφρηση και αντοχή τον καθιστούν εξαίρετο κυνηγό. Τα σκυλιά αυτά είναι ιδιαίτερα ευγενικά με τους ανθρώπους.

Cretan hounds

Author: Georgia Theodoulou