Μετά από μια θανάσιμη σύγκρουση τον περασμένο χρόνο η Virgin Galactic είναι έτοιμη να επανεκκινήσει τις πτήσεις της στο διάστημα.

Οι εταιρεία αναμένεται να επανέλθει με δοκιμαστικές πτήσεις φέτος, μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα που σημειώθηκε τον περασμένο χρόνο. Το γεγονός αυτό διαψεύδει τις προσδοκίες ακόμα και της ίδιας της εταιρείας που πίστευε ότι δεν θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει αυτό πριν το τέλος του 2016.

«Πιστεύω πραγματικά ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτό το δυσάρεστο γεγονός», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας George Whitesides στην εφημερίδα Αssociated Press. «Περάσαμε μια από τις πιο σκληρές δοκιμασίες που μπορεί να περάσει μια εταιρεία αλλά τώρα πια μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Richard Branson ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός νέου διαστημικού λεωφορείου μετά την καταστροφή του δοκιμαστικού λεωφορείου τον περασμένο Οκτώβριο, που άφησε πίσω του ένα νεκρό πιλότο. Το συγκεκριμένο ατύχημα ήταν η πιο πρόσφατη αποτυχία σε μια σειρά από πολλαπλές αποτυχίες.

ap_virgin_crash_141101_16x9_992
Τα συντρίμια του διαστημικού σκάφους της Virgin Galactic

Η επιτυχής δοκιμή εν πτήσει αποτελεί ένα από τα τελευταία μεγάλα εμπόδια της εταιρείας προς το άπιαστο του εμπορικού διαστημικού ταξιδιού.

Author: Georgia Theodoulou