Αν ψάχνετε τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τους καλεσμένους σας σε ένα οικογενειακό δείπνο, πάντα υπάρχουν κάποια επιστημονικά τεχνάσματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Πιο κάτω παραθέτουμε μερικά κόλπα κατάλληλα για αυτή την εορταστική περίοδο που μπορούν να υλοποιηθούν χρησιμοποιώντας απλά υλικά.

  1. Αυγό που αναπηδά

Τοποθετήστε το αυγό σε ένα δοχείο με ξύδι και το ξύδι θα διαλύσει το κέλυφος του αυγού με την πάροδο του χρόνου. Αυτό που απομένει στο αυγό είναι η μεμβράνη του, η οποία είναι εκπληκτικά σκληρή και δίνει στο αυγό ελαστικότητα.

  1. Διαχωρισμός κρόκου από το ασπράδι

Για το πείραμα αυτό θα χρειαστείτε αυγά, δύο πιάτα και ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι. Σπάστε τα αυγά σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια πιέστε το άδειο μπουκάλι ώστε λόγω διαφοράς πίεσης να αναρροφήσει τους κρόκους των αυγών και να τους διαχωρίσει από το ασπράδι.

  1. Άναμμα κεριού με τον καπνό του

Ανάψτε ένα κερί και μετά σβήστε το. Κατά το σβήσιμο του κεριού εμφανίζεται καπνός. Τη στιγμή εκείνη ανάψτε ένα σπίρτο πάνω από τον καπνό αυτό και η φλόγα θα κατευθυνθεί πίσω προς το φυτίλι και το κερί θα ξανανάψει.

  1. Πράσινη φωτιά

Η ανάμειξη μεθανόλης με βορικό οξύ και το άναμμα φλόγας δημιουγρεί μια χημική αντίδραση και εκπέμπεται μια πράσινη φλόγα. Με αυτό τον τρόπο οι ζογκλέρ κάνουν τα νούμερα με τις χρωματιστές φλόγες.

  1. Αψηφώντας τη βαρύτητα

Για το πείραμα αυτό θα χρειαστείτε δύο πανομοιότυπα πιρούνια, μια οδοντογλυφίδα και ένα αναπτήρα. Συνδέστε τα πιρούνια όπως φαίνεται στο βίντεο και ισορροπήστε τα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας στο χείλος ενός ποτηριού. Μοιάζει περίεργο το γεγονός ότι μια μικρή οδοντογλυφίδα μπορεί να κρατήσει δύο πιρούνια, αλλά αυτό οφείλεται στο κέντρο βάρους του συστήματος.

  1. Πρωτότυπη κοπή γυάλινου μπουκαλιού

Κόψτε το μπουκάλι με τη βοήθεια ενός κορδονιού και φωτιάς. Τυλίξτε το κορδόνι γύρω από το μπουκάλι και βρέξτε το πολύ καλά με ακετόνη. Ανάψτε το κορδόνι και έπειτα γυρίστε προσεκτικά το μπουκάλι στα χέρια σας ώστε να θερμανθεί το γυαλί ομοιόμορφα. Ακολούθως, βυθίστε το μπουκάλι σε κρύο νερό και αυτό αυτόματα θα κοπεί.

7. Χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Σχεδιάστε σε ένα χαρτόνι δύο δεντράκια, κόψτε τα και συναρμολογήστε τα. Σχεδιάστε με μελάνι τα στολίδια στο δέντρο και τοποθετήστε το σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και αμμωνία. Το χαρτόνια θα απορροφήσει το μείγμα και χρωματιστοί κρύσταλλοι θα αναπτυχθούν στα κλαδιά του δέντρου.

Author: Georgia Theodoulou