Δείτε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο μέσα από το πρίσμα ενός ενιαίου χρώματος.

Τα κολίβρια, τα χαρακτηριστικά πουλιά με το πράσινο στήθος συναντώνται στο Κεντρικό Μεξικό και σε βόρεια τμήματα της Νότιας Αμερικής. Τα αρσενικά αναγνωρίζονται εύκολα από το γυαλιστερό, φωτεινό πράσινο φτέρωμα τους, ενώ τα θηλυκά διαθέτουν ένα πιο χάλκινο-πράσινο χρωματισμό.

Animal,Animals,Wildlife,Vertebrate,Vertebrates,Chordate,Chordates,Birds,Trochilidae,Hummingbird,Hummingbirds,Anthracothorax prevostii,Green breasted mango,Green breasted hummingbird,Flying,Airborne,Flight,In Flight,Mid-Air,Americas,Latin America,Central A

 

Τα πράσινα ιγουάνα καλύπτονται από μαλακές φολίδες. Τα θηλυκά έχουν πιο φωτεινό πράσινο χρώμα από τα αρσενικά. Οι αγκαθωτές ουρές τους τούς δίνουν μια προϊστορική εμφάνιση. Οι σαύρες αυτές μεγαλώνουν μέχρι και 2.3 μέτρα μήκος και συναντώνται στην Κεντρική και Νότια Αμερική καθώς και σε περιοχές των Δυτικών Ινδιών.

Close up of eye of Common green iguana (Iguana iguana)

 

Οι χαμαιλέοντες παρουσιάζουν εξαιρετικές χρωματικές παραλλαγές. Αλλάζουν χώμα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής και τα αρσενικά διαφέρουν χρωματικά μεταξύ τους. Μπορεί να είναι από πράσινα μέχρι τιρκουάζ ή ροζ. Για τους χαμαιλέοντες, το χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καμουφλάζ. Μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος τους έχουν χρωστικά κύτταρα τα οποία συρρικνώνονται και επεκτείνονται, εμφανίζοντας διάφορα χρώματα.

Parson's chameleon, Calumma parsonii

 

Το περιστέρι Νικομπάρ (Caloenas nicobarica) είναι ένα περιστέρι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι το μόνο μέλος του γένους του με όμορφο πράσινο ιριδίζων φτέρωμά. Βρίσκεται κυρίως στη Νοτιοανατολική Ασία και τον Ειρηνικό.

CALOENAS NICOBARICA

 

Οι μεταξοσκώληκες είναι οι άρχοντες της εξαπάτησης. Ως ενήλικες μοιάζουν καφέ, όπως τα νεκρά φύλλα, και ως κάμπιες είναι πράσινες. Με τον τρόπο αυτό ξεγελούν τα αρπακτικά ζώα πάρα πολύ.

SILKWORM MOTH

 

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό έντομο που βρίσκεται στους κήπους μας είναι το λαμπερό σκαθάρι. Με μόνο 1 εκατοστό σε μήκος, το μικροσκοπικό πλάσμα αναδεικνύει την ιριδίζουσα μπλε-πράσινη λάμψη του.

CHRYSOLINA SP

 

Η πεταλούδα swallowtail πήρε το όνομά της από την περίλαμπρη λωρίδα των χρωμάτων σε σκούρο πράσινο φτερά της. Συναντάται στη νοτιοανατολική Ασία. Η κάτω επιφάνεια του εντόμου είναι μαύρο με πορτοκαλί με λευκές κηλίδες, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την πολύχρωμη επάνω επιφάνειά της.

PAPILIO PALINURUS

 

Τέλος, αν και συχνά είναι υποτιμημένα, τα φύκια μπορεί να είναι όμορφα. Η Chlorophyceae του γλυκού νερού είναι πράσινο φύκι και το όνομα του είδους έχει τις ρίζες του στην ελληνική λέξη Χλωρός που σημαίνει πράσινο.

CHLOROPHYCEAE

 

Author: Georgia Theodoulou