Δείτε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο μέσα από το πρίσμα ενός ενιαίου χρώματος.

 

Σημάδι την λήξης του χειμώνα και της έναρξης της άνοιξης είναι τα ανθισμένα δέντρα. Την περίοδο αυτή η Ιαπωνία ντύνεται στα ροζ, καθώς έχει πολλές ροδακινιές.

πεαψη
Άνθη ροδακινιάς

 

Ένα άλλο φυτό που ανθίζει με εντυπωσιακά ροζ λουλούδια είναι η ροζ αζαλέα, ένας μεγάλος και επιβλητικός θάμνος με πέταλα σε σχήμα χωνιού.

2
Ροζ αζαλέα

 

Οι ανεμώνες κοσμούν βράχους στη θάλασσα. Αυτά το πολύχρωμα ροζ, κόκκινα, λευκά και πορτοκαλί νηματοειδή πλάσματα συναντώνται στις Βρετανικές Νήσους και στη Μεσόγειο. Αναπαράγονται διαχωριζόμενες στη μέση, με μια μέθοδο που ονομάζεται «επιμήκης σχάση».

3
Ροζ ανεμώνες

 

Ένας άλλος ασυνήθιστος θαλάσσιος οργανισμός είναι ο αχινός. Ο αχινός έχει συνήθως ροζ-πορτοκαλί χρώμα αλλά μπορεί να είναι και μωβ, κίτρινος ή πράσινος. Χρησιμοποιούν τα περίεργα πόδια τους για να μετακινούνται και να προσκολλούνται στα βράχια.

4
Αχινός

 

Εδώ, εκατοντάδες ή ίσως και χιλιάδες φλαμίνγκο δημιουργούν ένα υπέροχο φυσικό θέαμα στη λίμνη Nakruru στο Εθνικό Πάρκο της Κένυας. Το ροζ χρώμα τους είναι αποτέλεσμα της βήτα-καροτίνης, χρωστική η οποία είναι παρούσα στους μικροοργανισμούς και στα φυτά που τρώνε.

5
Φλαμίνγκος

 

Οι πυγμαίοι ιππόκαμποι ειδικεύονται στο καμουφλάζ. Το χρώμα τους καθώς και τα οιδήματα (εξογκώματα) που καλύπτουν το σώμα τους ταιριάζουν με το χρώμα και το σχήμα των κοραλλιών.

6
Πυγμαίος ιππόκαμπος

 

Ο σκόρος μπορεί να είναι εξίσου πολύχρωμος όπως και οι πεταλούδες. Το ζωηρό ροζ χρώμα δίνει στο έντομο αυτό μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση.

index
Σκόρος

 

Μερικές αράχνες έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν χρώμα για να ταιριάζουν με την κρυψώνα τους, δεδομένου ότι βρίσκονται για κυνήγι.

index7
Αράχνη

 

Με τα μεγάλα, ελκυστικά πέταλα τους, οι ντάλιες είναι πολύ δημοφιλή διακοσμητικά φυτά και χρησιμοποιούνται επίσης για βαφή.

index
Ροζ ντάλια

 

 

Author: Georgia Theodoulou