0801-2.1

Αν δεν υπήρχαν τα μάτια τους θα ήταν σχεδόν απίθανο να γίνουν ορατές αυτές οι κουκουβάγιες! Ο φωτογράφος Graham McGeorge τράβηξες αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες των ανατολικών με διαπεραστική φωνή κουκουβαγιών στο Βάλτο Okefenokee στη Γεωργία, οι οποίες κάθονται σε τρύπες δέντρων. Ειδικοί της μεταμφίεσης, αυτές οι κουκουβάγιες συνήθως κουρνιάζουν σε φυσικές κοιλότητες ή σε αυτές που οι δρυοκολάπτες ανοίγουν σε μεγάλα δέντρα. Αυστηρά νυχτερινές, κουρνιάζουν κατά τη διάρκεια της μέρας σε αυτές τις κοιλότητες και έπειτα είναι ενεργές το βράδυ βγάζοντας ήχους που μοιάζουν με χλιμίντρισμα ή ένα μονότονο ήχο σαν γρύλισμα που διαρκεί τρία με πέντε δευτερόλεπτα.

Αυτοί οι κυνηγοί κάθονται και περιμένουν μέχρι να αρπάξουν το επόμενο τους γεύμα από κλαδιά που βρίσκονται σε χαμηλά σημεία. Κυνηγούν στο αμυδρό φως του σούρουπου και του ηλιοβασιλέματος, ή το βράδυ. Τα αρπακτικά τους είναι μεγαλύτερες κουκουβάγιες όπως τη μεγάλη κερασφόρο κουκουβάγια, ή αρπακτικά του εδάφους όπως το βιζόν, η νυφίτσα, το ρακούν, το κουνάβι ή το φίδι. Όταν είναι υπό απειλή πιέζουν τα φτερά τους προς το σώμα τους και στέκονται όρθιες έτσι ώστε να θυμίζουν στελέχη κλαδιών.

0801-2.2

Ο φωτογράφος Graham McGeorge κέρδισε διάφορα βραβεία για την πιο πάνω φωτογραφία όπως το Βραβείο Merit για το Διαγωνισμό Ταξιδιού του National Geographic του 2013. Στην ιστοσελίδα του έχει πολλές τέτοιες φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν αυτές τις κουκουβάγιες να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να καμουφλάρουν τον εαυτό τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο McGeorge πιστεύει ότι οι φωτογράφοι πρέπει να έχουν πολλή υπομονή για να πετύχουν τέτοιες λήψεις και αυτός ο ίδιος επισκέπτεται τοπικούς βάλτους και δάση σε καθημερινή βάση έτσι ώστε να μάθει που και τι ψάχνει.

Ο McGeorge ακολουθεί ένα πρόγραμμα κανόνων που έθεσε ο ίδιος στον εαυτό του. Όπως αναφέρει «Η δεοντολογία είναι απαραίτητη. Υπάρχουν πολλοί φωτογράφοι της άγριας ζωής που δελεάζουν κουκουβάγιες έτσι ώστε να ικανοποιήσουν τις φωτογραφικές τους ανάγκες. Τα δολώματα είναι πολύ βλαβερά για την υγεία μιας κουκουβάγιας. Για να φωτογραφηθεί μια κουκουβάγια χωρίς τη χρήση δολώματος, πρέπει κανείς να έχει πολλή υπομονή, ικανή όραση και καλή ακοή. Ψάξτε για τρύπες που δημιουργήθηκαν από δρυοκολάπτες ή από παλιές κοιλότητες που αποσυντίθενται. Αυτά είναι καλά σημεία για να ξεκινήσει κανείς».

Και όσον αφορά το τι απολαμβάνει περισσότερο σχετικά με τη φωτογραφία; «Αγαπώ να φωτογραφίζω μικρού μεγέθους κουκουβάγιες ή κουκουβάγιες νεογνά», λέει. «Οι εκφράσεις τους είναι ανυπολόγιστης αξίας και είναι εγγυημένο ότι θα αγγίξουν την καρδιά σας».

 

0801-2.3

0801-2.4

0801-2.5

0801-2.6

0801-2.7

0801-2.9

Camouflaging Owl

0801-2.10

0801-2.11

Author: Giorgos Chr