Η Κύπρος από το διάστημα!

Φαίνεται πως η Κύπρος έχει αποκτήσει ακόμη ένα φανατικό θαυμαστή που τρέχει με 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα! Μετά τον Scott Kelly ο οποίος φωτογράφισε την Κύπρο από το διάστημα, ήταν η σειρά του Γάλλου αστροναύτη Thomas Pesquet ο οποίος φωτογραφίζει το νησί από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ανέβασε φωτογραφίες με την εξής φράση σε ελεύθερη μετάφραση:

«Σταυροδρόμι ηπείρων. Η Κύπρος πάντα μαγνητίζει το βλέμμα μου όταν είμαστε πάνω από το νησί»

cyprus-space-pesquet- κύπρος

Thomas Gautier Pesquet

O Thomas Gautier Pesquet, είναι γάλλος μηχανικός διαστήματος, πιλότος και αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ΕSA).  Γεννήθηκε την 27η Φεβρουαρίου του 1978.  Ολοκλήρωσε επιτυχώς την εκπαίδευση του τον Νοέμβριου του 2010. Από τις 19 Νοεμβρίου 2016, είναι μέλος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και μέλος των αποστολών Expedition 50 και Expedition 51.

cyprus-space-pesquet- κύπρος-διάστημα-φωτογραφίες

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) είναι ένας ερευνητικός διαστημικός σταθμός σε τροχιά γύρω από τη Γη. Η συναρμολόγησή του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1998 ενώ το πρώτο του πλήρωμα εγκαταστάθηκε τον Νοεμβρίο του 2000. Είναι ορατός από τη Γη δια γυμνού οφθαλμού, με την απόστασή του από την επιφάνειά της να κυμαίνεται μεταξύ 400,2  km και 409,5 χιλιομέτρων. Ταξιδεύει με μέση ταχύτητα ως προς την επιφάνεια της Γης 27.744 χιλιόμετρα ανά ώρα, συμπληρώνοντας 15,7 περιφορές την ημέρα. Επειδή η περίοδος της τροχιάς του σταθμού γύρω από τη Γη είναι μία φορά κάθε 90 λεπτά, οι παρατηρητές εντός του ΔΔΣ βιώνουν μια ανατολή ή δύση του ηλίου περίπου κάθε 45 λεπτά.

Author: Giorgos Chr