Ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για την Αρκτική δήλωσε την περασμένη βδομάδα πως πρότεινε στην Disney να χρησιμοποιήσει την παιδική ταινία Frozen για να διδάξει τα παιδιά για την κλιματική αλλαγή. Η ιδέα του, ωστόσο, δεν προχώρησε και τόσο καλά.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Αρκτικής, Robert Papp, δήλωσε σε ένα συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την Αρκτική ότι αφού παρατήρησε πως οι εγγονές του είχαν εμμονή με τη συγκεκριμένη ταινία πλησίασε στελέχη της Disney για τη δημιουργία διαφημίσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για το λιώσιμο των πάγων με πρωταγωνίστριες την Άννα και την Έλσα.

Frozen-movie-wallpapers-7

«Έχετε διδάξει μια ολόκληρη γενιά για την Αρκτική», είπε ο Papp στους υπεύθυνους της Disney, «αλλά η Αρκτική που τους διδάξατε είναι ένα φανταστικό βασίλειο στη Νορβηγία όπου όλα είναι ωραία. Αυτό που στα αλήθεια έχουμε ανάγκη είναι να διδάξουμε τους νέους για τα δεινά της πολικής αρκούδας, για την απόψυξη της τούνδρας, για τον κίνδυνο των χωριών της Αλάσκα να πέσουν στη θάλασσα λόγω της έλλειψης πάγου.»

Οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με τον Papp ήταν δεκτικοί αλλά επιφυλακτικοί σχετικά με την ιδέα. «Μπορεί να μην μας καταλαβαίνετε», δήλωσαν χαρακτηριστικά, «αλλά η κουλτούρα της Disney είναι να δημιουργεί ιστορίες με ευτυχισμένο τέλος που να προβάλλουν αισιοδοξία».

Κανείς, όμως, δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η συνέχεια της ταινίας Frozen.

Author: Georgia Theodoulou