Η ψευδαίσθηση του χρόνου αποτελείται από ανθρώπινες αναμνήσεις για το τι έχει συμβεί, τι πρόκειται να συμβεί ή το τι συμβαίνει αυτή τι στιγμή! Μια ομάδα φυσικών λοιπόν, στοχεύοντας στην επίλυση ενός ακόμη μυστηρίου του σύμπαντος έχει καταλήξει στην πιο πάνω θεωρία.

Καθώς οι νόμοι της Φυσικής στηρίζονται σε συμμετρίες τελικά σημαίνει ότι ο χρόνος θα μπορούσε εύκολα να μετακινηθεί σε μια κατεύθυνση προς τα πίσω όπως κάνει προς τα εμπρός,  αυτά υποστηρίζει η ομάδα φυσικών.
Έτσι λοιπόν, ορισμένοι υποστηρικτές της συγκεκριμένης θεωρίας υποστηρίζουν ότι ο χρόνος θα αρχίσει να πηγαίνει προς τα πίσω, όταν το σύμπαν σταματήσει να διαστέλλεται.

Το ερώτημα όμως γιατί ερμηνεύουμε το χρόνο προς τα εμπρός, έχει δημιουργήσει αμφιβολίες  στους επιστήμονες, με ορισμένους να λένε πως αυτό συμβαίνει διότι ο χρόνος είναι απλώς ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα!
Οι επιστήμονες, ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένα σημείο στο σύμπαν όπου ο χώρος και ο χρόνος συνδέονται. Είναι ο γνωστός χωροχρόνος.
Η θεωρία, η οποία υποστηρίζεται από τη θεωρία της σχετικότητας του Einstein , αναφέρει ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι μέρος μιας τετραδιάστατης δομής όπου ότι έχει συμβεί έχει τη δική του θέση στις συντεταγμένες στον χωροχρόνο. Αυτό θα επιτρέψει τα πάντα να είναι «πραγματικά», με την έννοια ότι το παρελθόν, και ακόμη και το μέλλον, είναι ακόμα εκεί στο χωροχρόνο – κάνοντας τα πάντα εξίσου σημαντικά με το παρόν.

Δείτε παρακάτω τις ομιλίες των φυσικών-ερευνητών:

Source: http://www.space.com/29859-the-illusion-of-time.html

Author: Giorgos Chr